Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Το τρενάκι των αντιδράσεων

Η προηγούμενη ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις, αρνητικές και θετικές. Θα εστιάσω στις πρώτες, αναδημοσιεύοντας ειρωνικά σχόλια του fb.
Λοιπόν, ελλόγιμοι συντηρητικοί μου φίλοι, κομμένες οι ελληνικούρες: έχει βγει σεργιάνι ο μαχόμενος καθαρός δημοτικισμός και κυνηγάει τους αντιδραστικούς γλωσσαμύντορες (που ως γνωστόν, 30 χρόνια μετά την καθιέρωση της Δημοτικής μάς επιβάλλει ακόμη απαράδεκτους αρχαϊσμούς που ενδέχεται να μην τις αντιλαμβάνεται ο μπαρμπα Τάσος στην δυτική πλαγιά της Βάλια Κάλντα, άρα είναι αποβλητέοι, εεε εννοώ ούστ από εδώ).

Και μην δω κανά τελικό -ν- ή καμιά τριτόκλιτη κατάληξιν, θα πέσει ξύλο, γκε γκε;

Ο αρθρογράφος προφανώς χρειάζεται μια γεύση από την περίφημη βρεγμένη του φίλτατου... (προφανώς εννοεί βρεγμένη σανίδα).

1ο σχόλιο: Χμ... ωστε ο ανορθογραφος γραφων γνωριζει και τον Ιωαννη της Κλιμακος ... 2ο σχόλιο: Δεν πειραζει μια χαρα ειναι γραμμενα. Γιατι αν δε ξερεις τι σημαινει "θυρα" τοτε πρεπει να θυμασαι απ΄εξω τι θα πει "παρα-θυρο"... (η Ελληνικη γλωσαα ειναι απειρως ωραιοτερη και πιο πρακτικη απο τις φραγκολεβαντινικες ή τουρκικες παραλλαγες) 3ο σχόλιο: Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα γλωσσικά δάνεια, σε όλες τις γλωσσες υπάρχουν, αλλά το να σχολιάζεται αρνητικά από τον αρθρογράφο η χρήση των...ελληνικών λέξεων, αποτελεί ομολογουμένως μια πρωτοτυπία


να ξεβρωμίσουμε από τους καθαρευουσιάνους επιτέλους... όπου βρίσκετε ελληνικούρα, ντουφεκάτε!